Totara tip: Filteren in het HR-import logbestand

Gewijzigd op Mon, 30 Oct 2023 om 02:17 PM

Er gaat bij een HR-import wel eens iets mis. Er ontbreekt bijvoorbeeld een e-mailadres, gebruikers staan dubbel in het bestand, een opgegeven manager bestaat niet. Om deze fouten op te kunnen sporen en uit je CSV-importbestanden te halen, kun je gebruik maken van deze tip over het HR-import logbestand.

HR-import

Bij het inlezen van de HR-import kun je tegenwoordig bestanden gebruiken voor:

• Gebruikers
  • Functieprofielen
  • Organisaties
  • Posities
  • Competenties

Doordat dit steeds meer gegevens in het systeem zet, zal het logbestand van de HR-import ook steeds meer gegevens bevatten. Voor zowel foutmeldingen als correct ingelezen regels wordt een melding getoond in het logbestand van de HR-import. Bekijk de tip om erachter te komen hoe je snel inzicht krijgt in het HR-import logbestand.

Filters

Je kunt bij het logbestand van de HR-import verschillende filters aanzetten, met onderstaande vier filters kun je de meest gebruikte onderdelen benaderen:

• Import ID
  • Onderdeel
  • Type
  • Info

Wil je snel alle informatie zien die hoort bij de meest recente HR-import? Gebruik dan het filter Import ID. Door op de kolom titel “Import ID” te klikken sorteert deze van oud naar nieuw en klik je daarna nogmaals komt het nieuwste ID nummer bovenaan te staan. Voer dat nummer in het filter veld in en druk op enter of klik op “Zoeken”. Hiermee zie je alleen de resultaten van de meest recente import.

Naast het filter van de “Import ID” kun je daarom goed gebruik maken van het filter “Type”. Als je hierin kiest voor “ongelijk aan Info” zul je direct de regels zien waar er iets verkeerd gegaan is. Hierdoor kun je snel terug zien welke regels aandacht nodig hebben.