Status

Totara tip: Een aantrekkelijkere cursuspagina in 3 stappen

Gewijzigd op Mon, 30 Oct 2023 om 02:16 PM

Alle content staat er in, alle verplichte scholing wordt keurig toegewezen en iedereen ontvangt een mailtje als er weer iets gedaan moet worden. Maar eigenlijk wil je graag dat medewerkers naar jullie leeromgeving wíllen komen en dat ze daar door cursussen heel vliegen omdat ze interessant, leuk en nuttig zijn.

Alleen zorgen dat de content klopt is niet voldoende. Het is ook belangrijk dat de content aantrekkelijk is. Kunnen jouw cursussen wel een opfrisser gebruiken? In deze tip leer je hoe je in drie stappen je cursuspagina aantrekkelijker kunt maken.


Stap 1. Analyseer je cursuspagina

Voor je kunt beginnen aan het aantrekkelijker maken van de cursuspagina is het essentieel om te bedenken wat je  met de cursus wilt bereiken.

  1. Wat wordt er van een medewerker verwacht in de cursus?
  2. Wat kan een medewerker verwachten van de cursus?
  3. Wat zou helpen om dit makkelijker/leuker te maken?
  4. Wat zit juist in de weg?

Stap 2. Verwijder alle ruis

Het is misschien een open deur, maar we zien vaak cursussen met heel veel ruis. Denk hierbij aan veel tekst, blokken die niet gebruikt worden, titels die niets toevoegen etc. Dit kan voor verwarring en afleiding zorgen en het maakt het er voor de medewerker zeker niet aantrekkelijker. Verbeter je cursuspagina door gebruik te maken van korte en krachtige teksten en verwijder dat niets toevoegt.


Stap 3. Geef je pagina kleur

Na het verwijderen van de ruis heb je al een veel overzichtelijker cursuspagina. Nu kan je de cursuspagina aantrekkelijker maken door kleur toe te voegen. Het toevoegen van, afbeeldingen en video’s doet wonderen. Durf te experimenteren. Probeer bijvoorbeeld eens wat een HTML-blok voor jouw cursuspagina kan betekenen.


Vind je dit een mooie cursusopbouw? Download onderaan deze pagina het template en importeer het in je eigen omgeving.


Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het aantrekkelijker maken van jouw cursussen? Bespreek het eens met jouw contactpersoon.
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren