ADMIN: Melding plaatsen op de klantportal

Gewijzigd op Wo, 3 Mei, 2023 om 11:29 AM

Voor bijvoorbeeld feestdagen en de technische freeze willen we graag een melding kunnen plaatsen op de klantportal. Freshdesk bood hier geen instelling voor, dus heeft Bastiaan dit in de vormgeving opgenomen.

De melding kan nu geplaatst worden op de onderstaande pagina:
https://service.courseware.nl/a/admin/portals/103000005780/themes/103000009235/customise/pages/portal_home

Op deze pagina vind je de onderstaande code:

<!-- MELDING - START -->
<section class="melding">
  <div class="tcc-melding">{% if portal.current_language.code == "en" %}{% elsif portal.current_language.code == "nl" %}{% endif %}</div>
</section>
<!-- MELDING - EIND -->

Als je deze aanpast naar bijvoorbeeld deze code, dan krijg je het resultaat zoals in de afbeelding:

<!-- MELDING - START -->
<section class="melding">
  <div class="tcc-melding">{% if portal.current_language.code == "en" %}This is the message.{% elsif portal.current_language.code == "nl" %}Dit is de melding.{% endif %}</div>
</section>
<!-- MELDING - EIND -->

De Engelse melding kan geplaatst worden achter het stukje code {% if portal.current_language.code == "en" %} en de Nederlandse melding kan geplaatst worden achter het stukje code {% elsif portal.current_language.code == "nl" %}. We kunnen de regels niet onder elkaar plaatsen, want dan ziet Freshdesk een spatie en wordt er zonder melding ook een wit vlak getoond op de startpagina. Door de regels achter elkaar te zetten werkt het goed en kan je per taal een melding opzetten.

Zodra je de melding plaatst, wordt de melding zichtbaar. Haal je de tekst daar weer weg, dan verdwijnt de melding.