Content toevoegen aan de LTI Provider

Gewijzigd op Tue, 23 May 2023 om 01:16 PM

Wij kunnen je vanuit Courseware ook ontzorgen en de content toevoegen aan de Courseware LTI Provider. Stuur hiervoor een e-mail naar contentserver@courseware.nl .

Realm

Als gebruiker van de Courseware LTI Provider krijg je toegang tot een realm. Dit is de werkomgeving van jouw organisatie. Als beheerder heb je toegang tot deze Realm.

In de Realm wordt in de Library alle content onderhouden. Dit zijn over het algemeen SCORM pakketten die of door jullie aan Courseware zijn aangeleverd of die je zelf hebt geupload in deze bibliotheek.

Nieuwe content toevoegen

• Zorg dat je ingelogd bent in SCORM Cloud met je eigen account

• Zorg dat je in de juiste realm bent.

• Klik op Library

• Laad een contentpakket in via de optie + Add content rechtsbovenin

• Kies het juiste formaat door op de regel te klikken, meestal Import SCORM, AICC, xAPI or cmi5 package

• Kies het bestand via Browse (en dan de stappen die daar bij horen)

• Klik op Import Course

Nu moet je even wachten

Test je contentpakketje

• Klik op (>) Launch

De module moet nu opstarten

• Sluit de module

Bekijk of er ergens foutmeldingen staan. Anders is het goed.

Mochten er wel foutmeldingen zijn, dan is er iets niet goed met de content. Dat wordt in deze handleiding niet verder toegelicht.

Als je nu de content beschikbaar wilt maken voor één of meerdere afnemers van de klant, dan maak je een dispatch. Zie hiervoor de handleiding 'Een dispatch maken (voor een afnemer).