Een dispatch maken (voor een afnemer)

Gewijzigd op Tue, 23 May 2023 om 01:15 PM

In dit artikel spreken we over een afnemerDit is is jouw klant die de content gaat gebruiken (en in hun eigen LMS plaatsen).
Wij kunnen je vanuit Courseware ook ontzorgen en de dispatches voor jouw klanten maken. Stuur hiervoor een e-mail naar contentserver@courseware.nl .

Vanuit de Library wordt er per afnemer per content een Dispatch gemaakt.
Voor elke afnemer maak je een Destination (deze kun je hergebruiken indien een afnemer meer dan 1 contentpakketje krijgt). De Dispatch bevat de LTI credentials en/of het Remote SCORM pakketje dat een afnemer krijgt. Hierbij kun je bijvoorbeeld instellen of de data anoniem wordt bijgehouden, wat de geldigheid is (duur, aantal inschrijvingen) van de links/remote SCORM.

Dispatch maken

Voor elke afnemer maak je per content pakket een aparte dispatch. Hiermee creëer je LTI gegevens en/of een Remote SCORM pakket.

• Zorg dat je in de juiste realm bent.

• Ga naar de Library

• Kies nu de cursus waar je een Dispatch van wilt maken uit je bibliotheek.

• Zet een vinkje voor het eerder ingelezen contentpakket (meer ineens voor dezelfde afnemer mag ook) en klik op de knop Dispatch

• Kies Add Existing Destination als er al eerder een dispatch voor deze afnemer van de klant is gemaakt en kies deze of Kies Create new destination.

• Voer een naam in (van de afnemer) bij Name en klik op Save.

• Klik op Create

De dispatch is nu gemaakt en je komt direct in het Dispatch scherm.

•  Als de afnemer via LTI wil werken creëer je de LTI credentials (zie artikel 'LTI of SCORM credentials genereren')
  • Als de afnemer via Remote SCORM wil werken creëer je het Remote SCORM pakket (zie artikel 'LTI of SCORM credentials genereren')

Aanpassen geldigheid Dispatch

Er zijn diverse dingen in te stellen bij een Dispatch. Bijvoorbeeld omdat de cursus tot een X datum gevolgd mag worden, of omdat er een maximum aantal deelnemers de cursus mag volgen.

Je kan bij de Dispatch bepaalde instellingen meegeven.

• Ga in de Realm naar het menu Dispatch

• Open desbetreffende Dispatch door op de titel te klikken

• Klik op de knop Edit rechts in de hoek

De instellingen worden nu geopend en pas aan wat je nodigt hebt.

Dispatch can be launched

Als de Dispatch is ingeschakeld, kan iedereen de cursus starten vanuit het LMS van de afnemer. Het uitschakelen van het Dispatch-pakket voorkomt dat iedereen je cursus kan starten vanuit het LMS van de afnemer.

:arrow_right: Zet deze op disabled als de Dispatch niet meer beschikbaar moet zijn voor de afnemer.

Dispatch availability to new learners

Als een Dispatch open staat, betekent dit dat je nieuwe inschrijvingen voor die cursus toestaat vanuit het LMS van de afnemer. Door de verzending te sluiten kun je voorkomen dat er nieuwe registraties worden aangemaakt, zonder lopende registraties te verstoren.

:arrow_right: Zet deze op Closed als de Dispatch niet meer gestart mag worden voor nieuwe inschrijvingen, maar de bestaande moeten blijven werken.

Dispatch Registration Cap

Je kunt een maximum aantal registraties instellen voor het Dispatch-bestand. Zodra de afnemer dat maximum bereikt, wordt het Dispatch-bestand gesloten voor nieuwe registraties.

:arrow_right: Stel hier het aantal inschrijvingen in als je het aantal inschrijvingen van deze afnemer op deze content (in deze dispatch) wilt beperken.

Dispatch Registration Count

Hiermee kunt je snel zien hoeveel registraties er deze factureringscyclus voor het Dispatch-pakket zijn geregistreerd.

:arrow_right: Stel deze niet in zonder overleg met Courseware.

Dispatch Expiration Date

Stel een datum in waarop de Dispatch niet meer beschikbaar is om te starten vanuit het LMS van de afnemer. Leeg laten indien geen vervaldatum benodigd is.

:arrow_right: Stel hier de datum wanneer je wilt dat de content in deze dispatch niet meer gestart kan worden.

Dispatch User Info Hash

Deze zorgt voor versleuteling van de data, maar kan niet aangepast worden na het maken van de dispatch. :warning: Dit werkt alleen voor Remote SCORM.

• Klik op Save na het aanpassen.