Objecten verplaatsen binnen een groep

Gewijzigd op Tue, 27 Dec 2022 om 04:52 PM

Zodra je objecten zoals afbeeldingen, tekst of knoppen in een groep plaatst, dan kunnen deze normaal niet afzonderlijk van elkaar verplaatst worden. Als je bijvoorbeeld probeert een tekstveld in een groep 10 pixels naar rechts te verplaatsen, dan zal je zien dat alle objecten in de betreffende groep 10 pixels naar rechts verplaatsen.

Houd de ALT-toets ingedrukt bij het verplaatsen van een object in een groep.

Tip
Om een object, snel, 10 pixels te verplaatsen kan je ook gebruik maken van de Shift-toets i.c.m. de pijltjestoetsen op het toetsenbord.