Content aanbieden via e-mail

Gewijzigd op Mon, 26 Feb 2024 om 02:31 PM

Het is ook mogelijk om je content aan te bieden via een link in een e-mail. Dit kun je toepassen als er geen leerplatform is en/of als jouw afnemer jouw content niet via zijn/haar leerplatform wil aanbieden.

Je hebt hierbij 2 opties:

• Privé link maken -> dan moet jij weten wie de cursisten zijn (met e-mail), deze voer je in en ze krijgen een automatische e-mail (wel nog aanpassen) met unieke link per gebruiker. Ze klikken er op en kunnen de e-learning module volgen.
    • Voordelen: gebruiker hoeft alleen maar op link te klikken en zich niet aan te melden of iets dergelijks.
    • Nadelen: geen controle over de mail en deze is in het Engelsl; je moet alle e-mail adressen kennen.
  • Openbare link maken -> dan hoef jij niet te weten wie de cursisten zijn, je verspreid de link en cursisten maken zich bekend als ze op de link klikken en kunnen de e-learning module volgen.
    • Voordelen: Er is één link die je op welke manier dan ook kunt verspreiden
    • Nadelen: Gebruiker moet zich zelf bekend maken met e-mail en naam na het klikken op de link

In beide gevallen kun je gewoon tracken wie wat heeft gedaan én is in te stellen tot wanneer de link geldig is. Je bepaalt dus ook hoeveel mensen de e-learning module kunnen doen (in het ene geval door een aantal aan te geven en in het andere geval door exact de e-mail adressen aan te geven).

Een privé link maken

De gebruikers krijgen automatisch een mail uit het systeem met een link die uniek is voor de gebruiker. Er vindt dan voortgangstracking plaats op basis van dat e-mailadres (en je kunt ook zien hoe vaak deze is gedaan). Op zich kunnen gebruikers dit doorsturen naar een ander, maar ze gaan dan verder met de gegevens van de oorspronkelijke gebruiker. Je kunt ook een einddatum instellen, zodat de link niet onbeperkt werkt.

Verzamel alle e-mail adressen van de cursisten die je wilt uitnodigen.

• Ga naar SCORM Cloud en ga naar Library
  • Selecteer de cursus die je wilt aanbieden via de link door te klikken ophet selectievakje voor de cursus
  • Klik op de knop Invite
  • Kies Private Invitation
  • Kies bij Send From: waar je de mail vandaan wilt laten komen. Je kunt rustig kiezen voor invites@scorm.com als neutrale afzender.
  • Plak alle e-mail adressen, gescheiden met een komma, in Enter User Emails
  • Verander eventueel het onderwerp in Email Subject door zelf tekst in te voeren en gebruik [COURSE] als cursustitel in het onderwerp.
  • Verander de Email Body naar jouw smaak. Gebruik de variabelen, zoals [USER], [COURSE] en [URL:Play Course] om de mail specifiek te maken. Bijv.

Beste [USER],

Je bent hierbij uitgenodigd om de e-learning module: '[COURSE]' te volgen. Om deze e-learning module te starten klik je op 'Play Course' hier onder.

[URL:Play Course]

• Klik op Create Invitation

Je ziet vervolgens de instellingen van deze uitnodiging. Je kunt een datum invullen (volgens de instructie) tot wanneer de link geldig blijft om te gebruiken en klik op Update om dit vast te leggen.

Op deze pagina kun je ook altijd deze datum aanpassen of dit handmatig uitzetten (via Disable Invitation). Je kunt altijd terug komen op deze pagina via

• Ga naar Invitations
  • Klik op de uitnodiging bij de cursus die je wilt zien of aanpassen

Een openbare link maken

Je genereert een link die een bepaalde periode en/of een bepaald aantal keren geldig is. Je kunt deze link zelf versturen aan de gebruikers, maar ook beschikbaar maken als directe link via een website waarop je de module kunt aanvragen (na jullie goedkeuring of betaling of wat dan ook). Als gebruikers de link dan aanklikken moeten ze hun e-mailadres en naam opgeven, zodat het systeem kan tracken wie het volgt.

• Ga naar SCORM Cloud en ga naar Library
  • Selecteer de cursus die je wilt aanbieden via de link door te klikken ophet selectievakje voor de cursus
  • Klik op de knop Invite
  • Kies Public Invitation
  • Klik op Create Invitation

Je ziet vervolgens de instellingen van deze uitnodiging.

• Je kunt een maximum aantal registraties invullen voor deze cursus en hier op update klikken
  • Je kunt hier een datum invullen (volgens de instructie) tot wanneer de link geldig blijft om te gebruiken en klik op Update om dit vast te leggen.

Kopieer de hele URL in het vak URL en gebruik deze link om mensen te mailen of beschikbaar te maken.

Je kunt dit soort zaken ook later aanpassen op deze pagina of handmatig uitzetten (via Disable Invitation) of zelfs afsluiten voor gebruikers die al wel eerder zijn gestart (via Close). Je kunt altijd terug komen op deze pagina via

• Ga naar Invitations
  • Klik op de uitnodiging bij de cursus die je wilt zien of aanpassen