Cache legen in de browser

Gewijzigd op Thu, 22 Dec 2022 om 03:37 PM

Bij het werken in een browser worden gegevens opgeslagen, dit noemen we cache. De informatie is soms incompleet of staat het opslaan van nieuwe informatie in de weg. Voorbeeld: je hebt een cursus net voltooid, maar in de browser zie je nog de status gestart. Als je de cache van je webbrowser leegmaakt, zal de nieuwste versie van de pagina of het programma verschijnen. Het legen van de cache kan er voor zorgen dat correcte informatie wordt weergegeven en problemen worden opgelost.

Hieronder volgen de instructies voor het legen van de cache in de verschillende browsers:

Internet Explorer

• Klik op Extra / instellingen (icoontje rechts in de taakbalk)
  • Klik op: Beveiliging > Browsergeschiedenis verwijderen of Algemeen > Verwijder (afhankelijk van de IE-versie die je gebruikt)
  • Vink aan welke gegevens je wilt verwijderen.
  • Sneltoets: Ctrl + Shift + Del

Google Chrome

• Klik onder Aanpassen (icoontje rechts in de taakbalk) op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven > Browsergegevens wissen.
    Vink aan welke gegevens je wilt verwijderen.
  • Sneltoets: Ctrl + Shift + Del

Firefox

• Klik op het menu-icoontje en kies opties
  • Selecteer Geavanceerd
  • klik op ‘Nu wissen’

Andere sneltoetsen (herladen pagina):

• Ctrl + Shift + R
  • Ctrl + F5