Resolutie van video's en screenrecordings

Gewijzigd op Tue, 27 Dec 2022 om 04:00 PM

De story size in Storyline

In het Design menu vind je de knop story size waarmee je de afmeting van je slides aan kunt passen. Bij voorkeur doe je dit voordat je begint met het ontwikkelen van je module om te voorkomen dat elementen op de slides gaan schalen of verplaatst moeten worden. Het nadeel hierbij is dat de afmeting van de slides lastig in te schatten is, zeker wanneer er gebruik gemaakt gaat worden van verschillende schermen. Bovendien dien je rekening te houden met het feit of de module bekeken zal worden op mobiele devices. Een slide grootte van 1920x1080 zal op een mobiele telefoon leiden tot een hele kleine, onleesbare, module.

De standaard Story size is 720x540 (4:3) of 720x405 (16:9). Deze afmetingen zijn gebaseerd op het bekijken van de module op de tablet. Wanneer de slide groter hierop ingesteld staat zal de module bijna niet hoeven schalen naar een tablet scherm en deze dus hetzelfde in beeld komen als op de PC.

Kiezen van een juiste grootte van je opnamescherm

De kwaliteit van de opname zal voornamelijk bepaald worden door het schalen van de module. Wanneer je dus fullscreen een opname maakt maar een Story size van 720x540 hanteert dan kan het kloppen dat de kwaliteit van de opname achteruit gaat. Het is dus eigenlijk aan te raden om afmeting van je screenrecording en de story size zo dicht mogelijk bij elkaar te laten liggen. Op die manier wordt er minimaal geschaald en zal de kwaliteit zo hoog mogelijk zijn.

Let wel: Maak hierbij ook de afweging op welke devices de module bekeken zal worden. Wanneer de module veel bekeken zal worden op mobiele telefoons is het aan te raden om de slide grootte zo klein mogelijk te houden, om eerder genoemde redenen.